Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μύκονος δαγκωτό!

Αν και με απώλειες, η Μύκονος, όπως φαίνεται, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων τζετ σέτερ.
Τη συγκεκριμένη άποψη επιβεβαίωσαν οι πολλές αφίξεις επωνύμων, οι οποίοι επέλεξαν το Νησί των Ανέμων για τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.
Παρόλο που οι ντόπιοι περιγράφουν μεγάλη πτώση του τουρισμού τις καθημερινές, εντούτοις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και το περασμένο Σαββατοκύριακο η Μύκονος έδειξε ότι είναι πολύ? σκληρή για να υποκύψει στην κρίση. Το ίδιο θα συμβεί, σύμφωνα με τις κρατήσεις, και αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και είναι Σαββατοκύριακο των εκλογών.
Το νησί εξακολουθεί να έλκει μεγάλα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν αποχωρίζονται τον αγαπημένο τους κυκλαδίτικο προορισμό. Παραδοσιακά μάλιστα τον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα του Ιουλίου υποδέχεται την «αφρόκρεμα» της χώρας, ανθρώπους με οικονομικό «εκτόπισμα», οι οποίοι, ωστόσο, τον Αύγουστο, όταν γίνεται η μαζική απόβαση των εκδρομέων στο νησί, φροντίζουν να είναι απόντες.
Η Μαρία Καλαβρία απολαμβάνει τις ομορφιές του νησιού.
Η Μαρία Καλαβρία απολαμβάνει τις ομορφιές του νησιού.
Λιγότερα κότερα
Πριν από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περισσότερα από 100 μεγάλα σκάφη προσέγγιζαν τα λιμανάκια του νησιού. Φέτος ο αριθμός τους μειώθηκε στο μισό, παρ' όλα αυτά δεν θεωρείται καθόλου ευκαταφρόνητος αν αναλογιστεί κανείς το μένος της κρίσης και την τακτική που ακολουθούν οι εύποροι θαμώνες της Μυκόνου, οι οποίοι μη θέλοντας να προκαλέσουν δεν χρησιμοποιούν πλέον συχνά τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους για τις εξορμήσεις τους.
Ανάμεσα στους επωνύμους που περπάτησαν τα σοκάκια της Μυκόνου τα δύο περασμένα Σαββατοκύριακα ήταν άνθρωποι που διαθέτουν εδώ και χρόνια σπίτια στη Μύκονο όπως ο Πάνος και η Ιωάννα Μαρινοπούλου, ο Ντίνος και ο Σωκράτης (τζούνιορ) Κόκκαλης, αλλά και γνωστοί λάτρεις του νησιού όπως η Νατάσα Λιακουνάκου, ο Θέμις Πετράκης, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου με τον σύζυγό της Γιώργο Μάνεση, μέλη των οικογενειών Μπενρουμπή, Αγιοστρατίτη, Τσαβλίρη, ο Λέων Πατίτσας με τη Μαριέττα Χρουσαλά, ο Σάμι Φάις με τη Μαρία Καλαβρία, η Μαρίνα Βερνίκου με τον σύζυγό της Μίλτο Καμπουρίδη, θαμώνες και οι δύο της παραλίας της Ψαρούς, ο Μάκης Τσέλιος, ο Πάνος Ζήνας κ.ά.
Η Μαρίνα Βερνίκου και η Χρυσάνθη Κιτσινέλη προτίμησαν τη Μύκονο για τις διακοπές  του Ιουνίου.
Η Μαρίνα Βερνίκου και η Χρυσάνθη Κιτσινέλη προτίμησαν τη Μύκονο για τις διακοπές
του Ιουνίου.
Δείγμα της θαυμαστής αντοχής της Μυκόνου αποτέλεσε το γεγονός ότι φέτος λειτούργησαν ξανά όλα τα μαγαζιά που υπήρχαν πέρυσι στο νησί, ενώ τη θέση εκείνων που έκλεισαν προηγούμενες χρονιές κατέλαβαν νέα με επώνυμες φίρμες. Ετσι, από τον Απρίλιο λειτουργεί στη Μύκονο το κατάστημα Louis Vuitton στον χώρο όπου βρισκόταν παλιότερα το εστιατόριο Koο στα Ματογιάννια.
Επίσης το κατάστημα ένδυσης Enny Di Monaco βρίσκεται πλέον στη θέση του Lak του Λάκη Γαβαλά, ενώ το Linea Piu της Αγγελικής Τσίγκα στεγάζεται στο κατάστημα που διατηρούσε στο παρελθόν ο οίκος Hermes. Oσον αφορά την εστίαση και τη βραδινή διασκέδαση, ο Ζαννής Φραντσέσκος, ιδιοκτήτης του γνωστού Nammos, μετέφερε στην Ψαρού και το άλλο διάσημο εστιατόριό του, το Koο.
Ο Πάνος και η Ιωάννα Μαρινοπούλου συγκαταλέγονται στους μεγάλους λάτρεις της Μυκόνου.
Ο Πάνος και η Ιωάννα Μαρινοπούλου συγκαταλέγονται στους μεγάλους λάτρεις της Μυκόνου.
Ο Γιάννης Μαλούχος δημιούργησε φέτος το εστιατόριο Phos, ενώ ο Νίκος Μπιουρ μετέτρεψε το θρυλικό Pierro's στο μοδάτο Vοοdoο, δίπλα ακριβώς από το Rock 'n' Roll, δίνοντας πάλι ζωή στην πλατεία της Αγίας Κυριακής. Το γνωστό cafe-restaurant Kazarma έγινε σουβλακερί (σικ), ενώ συνεχίζουν ανελλιπώς τη λειτουργία τους τα Αστρα, Interni, Nobu, Sea Satin, Aqua Guzel, Jackie O' και Katrin.
Απούσα η... μεσαία τάξη
Η Μύκονος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ο αγαπημένος προορισμός Ελλήνων και ξένων μεγιστάνων αλλά και απλών ανθρώπων, που μπορούσαν με άνεση να περάσουν λίγες ημέρες στο νησί.
Η Νατάσα Λιακουνάκου  βρέθηκε στο Νησί των Ανέμων το πρώτο δεκαπενθήμερο  του Ιουνίου
Η Νατάσα Λιακουνάκου βρέθηκε στο Νησί των Ανέμων το πρώτο δεκαπενθήμερο
του Ιουνίου
Σύμφωνα με τους ντόπιους, η κρίση μπορεί να μην επηρέασε τόσο τις επισκέψεις των ευκατάστατων Ελλήνων και των ξένων, μείωσε όμως δραματικά τον τουρισμό της μεσαίας τάξης, και αυτό σίγουρα έχει επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού, ενώ η μαζική επιθυμία για πωλήσεις κατοικιών και ακινήτων δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας.
Αυτό που επίσης σχολιάζουν οι παράγοντες του νησιού είναι ότι έχει μειωθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε 2 με 3 μήνες, χρόνος που δεν θεωρείται επαρκής για την κερδοφορία.
«Ενέσεις» αίγλης
Πόλος έλξης διασήμων του εξωτερικού
Σωκράτης (τζούνιορ) Κόκκαλης.
Σωκράτης (τζούνιορ) Κόκκαλης.
Μπορεί η τουριστική κίνηση στη μεσαία τάξη να έχει υποστεί πλήγμα, αλλά ο ξένος τουρισμός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Αλλωστε η Μύκονος είναι διεθνής προορισμός και αποτελεί πόλο έλξης διάσημων τζετ σέτερ, κινηματογραφικών αστέρων αλλά και πάμπλουτων ξένων οι περισσότεροι από τους οποίους φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας του «Forbes».
Μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί έκαναν διακοπές 20 επιφανείς Τούρκοι από τον μεγαλύτερο επενδυτικό όμιλο της γειτονικής χώρας, με την εταιρεία Tonia Andronikou Concierge να έχει αναλάβει τα πάντα γύρω από τη φιλοξενία τους.
Γάμοι πλουσίων
Στη Μύκονο πέρασαν το τριήμερο του  Αγίου Πνεύματος ο Αντώνης Ρέμος και ο Ηλίας Ψινάκης.
Στη Μύκονο πέρασαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Αντώνης Ρέμος και ο Ηλίας Ψινάκης.
Τα τελευταία χρόνια, επίσης, είναι της μόδας στο νησί να τελούνται οι γάμοι πλούσιων οικογενειών κυρίως από τον Λίβανο, το Ισραήλ, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ κ.α. Και μπορεί η φετινή σεζόν να έχει στερηθεί δύο από τα πιο φημισμένα πάρτι, που κατά σύμπτωση σηματοδοτούσαν την έναρξη και το τέλος του καλοκαιριού, αυτό του εκλιπόντος Ηλία Παπαγεωργίου στο ξενοδοχείο του Santa Marina στις αρχές Ιουνίου και του Λάκη Γαβαλά στο σπίτι του στη Φτελιά στα τέλη Αυγούστου, παρ' όλα αυτά το Νησί των Ανέμων έχει πάντα τον τρόπο να βρίσκεται στην επικαιρότητα... Ετσι η ελληνική ελίτ και μεγιστάνες από το εξωτερικό έχουν δώσει ραντεβού στα τέλη του μήνα στο μεγάλο πάρτι της παντοδύναμης λιβανέζικης οικογένειας Χούρι στο Νammos.
Στα σοκάκια και τις παραλίες του νησιού
Η Νάταλι Θάνου
Η Νάταλι Θάνου
Η ισχυρή παρουσία της σόουμπιζ ανεβάζει τον υδράργυρο Αμεσα συνδεμένη με την αίγλη της Μυκόνου είναι και η έντονη παρουσία εκπροσώπων της σόουμπιζ, της μόδας και του αθλητισμού που με τις εμφανίσεις τους στα σοκάκια και στις παραλίες του νησιού ανεβάζουν το ενδιαφέρον και πολλές φορές τον υδράργυρο... Αλλωστε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το κοσμικό ρεπορτάζ τροφοδοτείται συνεχώς από φωτογραφίες για την καθημερινότητά τους στο Νησί των Ανέμων. Ανάμεσα σε εκείνους, λοιπόν, που επισκέφτηκαν τη Μύκονο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν και ο αγαπημένος καλλιτέχνης Αντώνης Ρέμος, μαζί με την Υβόνη Μπόσνιακ, την τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη.
Η Μαριέττα Χρουσαλά με τον σύζυγό της στα σοκάκια του νησιού.
Η Μαριέττα Χρουσαλά με τον σύζυγό της στα σοκάκια του νησιού.
Οι δυο τους είναι γνωστό πως εκτός από στενοί φίλοι είναι και γείτονες, αφού τα πανέμορφα σπίτια τους στον Φωκό συνορεύουν. Τη Μύκονο επέλεξαν για το Σαββατοκύριακο και ο Ηλίας Ψινάκης, η Χριστίνα Παππά, η Κατερίνα Καινούργιου, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης και η Κύπρια τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου που εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον.

Η «δημοσκόπηση» των δύο πρώτων Σαββατοκύριακων του Ιουνίου έδειξε ότι το νησί αντέχει παρά τις δυσκολίες. Η «αφρόκρεμα» της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της σόουμπιζ έκανε αισθητή την παρουσία της, δίνοντας υπόσχεση για ένα ακόμη καυτό καλοκαίρι

Πηγη:
ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου